Fingeraftryk

Det er angivet i Koranen, at det er nemt for Allah at bringe mennesket tilbage til livet efter døden og i denne sammenhæng bliver menneskets fingeraftryk særligt fremhævet:
“Tror mennesket, at Vi ikke kan samle dets knogler? Nej, Vi er sandelig i stand til at sammenføje dets fingerspidser på perfekt vis.” Koranen 75:3-4
Der lægges særligt vægt på fingeraftrykket, da det har en særlig betydning. Dette skyldes, at alle de former og detaljer på menneskets fingeraftryk er helt unikke for hver enkelt person. Enhver person har et sæt helt unikke fingeraftryk. Selv enæggede tvillinger med den samme DNA-sekvens har deres helt eget sæt af fingeraftryk.

Fingeraftryk når deres endelige form før fødslen, og forbliver den samme form for evigt, medmindre der forekommer et permanent ar i fingerspisen. Derfor er fingeraftryk et meget vigtigt bevis på ens identitet, der blandt andet benyttes som identifikationskilde verden over.

En vigtig pointe vedrørende denne egenskab, som fingerspisen besidder, er, at det først blev opdaget i slutningen af det 19. århundrede. Inden da, betragtede folk fingeraftryk som nogle almindelige kurver uden nogen særlig funktion eller betydning. I Koranen fokuseres der på fingerspidserne, som ikke optog nogen på det tidspunkt, hvor Koranen blev åbenbaret, men i dag kan verset tiltrække meget opmærksomhed, da dens betydning er blevet forstået i vore dage.

 

Share
This entry was posted in . Bookmark the permalink.