Fosters udvikling

Det menneskelige fosters udvikling beskrives i følgende vers i koranen:

”Vi har visselig skabt mennesket af et udtræk af ler (jord og vand). Derpå har Vi gjort det til en dråbe, fastsat et sikkert sted. Derpå gjorde Vi dråben til en klump tykt blod, og Vi gjorde klumpen til et stykke kød, og Vi skabte fra stykket, knogler, og Vi beklædte knoglerne med kød, og derpå bragte Vi det frem, som en ny skabning. Så Glorværdig er Allāh, Den Bedste Skaber. ” Koranen 23:12-14

Embryologi er en gren af videnskab der studerer udviklingen af et embryo i moderens livmoder. Indtil for ganske nyligt antog embryologer, at knoglerne og musklerne i et embryo blev udviklet samtidigt. Af denne grund fastholdt nogle folk i lang tid, at disse vers var i konflikt med videnskaben. Dog afslører avanceret mikroskopisk forskning udført i kraft af nye teknologiske udviklinger, at Koranens åbenbaring ord for ord er korrekt. Disse undersøgelser på det mikroskopiske niveau viste, at udviklingen inde i livmoderen finder sted på præcis den måde som beskrevet i versene. Først forenes den brusk væv af embryoet. Så dannes muskel-celler, der udvælges af vævet omkring knoglerne, og indhyller disse knogler. Denne begivenhed beskrives i en videnskabelig udgivelse med de følgende ord:

”I løbet af den syvende uge begynder skelettet at sprede sig helt igennem kroppen og knoglerne tager deres velkendte form. Ved slutningen af den syvende uge og i løbet af den ottende uge tager musklerne deres positioner omkring knogleformerne.”

Kort sagt er menneskets udviklingsstadier, som de er beskrevet i koranen i perfekt harmoni med den moderne embryologis fund.

Professor Emeritus Keith L. Moore er en af verdens mest prominente videnskabsmænd indenfor anatomi og embryologi, og han har skrevet bogen ”The Developing Human”.
Denne bog er et videnskabeligt opslagsværk, og den blev valgt af en speciel komité i USA som den bedste bog skrevet af en enkelt person.

I 1981 under den Syvende Lægekonference i Dammam, Saudi Arabien, sagde Professor Moore: ”Det har været en stor fornøjelse for mig at hjælpe med at klargøre udsagn i koranen om menneskelig udvikling. Det står klart for mig, at disse udsagn må være kommet til Muhammad fra Gud, fordi næsten al denne viden ikke blev opdaget før mange århundreder senere. Det beviser for mig, at Muhammad må have været en af Guds sendebude.”

Så blev Professor Moore stillet følgende spørgsmål: ”Betyder det, at du tror på, at Koranen er Guds ord?”
Han svarede: ”Jeg har intet besvær med at acceptere det. Hvordan kunne Muhammad på nogen måde have vidst alt dette for 1400 år siden, når videnskabsmænd først i nyere tid har opdaget det ved at bruge avanceret udstyr og stærke mikroskoper, der ikke eksisterede på den tid.? ”

Så vidt man ved fra historien om embryologi, vidste man meget lidt om stadierne og klassificeringen af menneskelige embryoer før det tyvende århundrede. Af denne grund kan beskrivelserne af det menneskelige embryo i Koranen ikke være baseret på videnskabelig viden i det syvende århundrede. Den eneste logiske konklusion er: Disse beskrivelser blev åbenbaret til Muhammad af Gud.
Han kunne ikke have kendt til disse detaljer, da han var analfabet uden nogen form for videnskabelig uddannelse.

[Kilde: “A brief illustrated guide to understanding Islam.”]

Share
This entry was posted in . Bookmark the permalink.