Månen og solen

I forhold til månen og solens lys, så finder man endnu et videnskabeligt bevis i Koranen:

“Har I ikke overvejet, at Allah har skabt de syv himle i lag? Og har placeret månen deri, som et [reflekteret] lys og gjort solen til en brændende lampe? ” Koranen 71:15-16

I forhold til solen, så beskriver Allah solen som en lampe. Det arabiske ord ’sirajan’ bliver brugt, og dette referer til noget, som altid brænder dvs. en konstant kilde til varme og lys, som giver og udbreder sit eget lys.

I forhold til månen, så bliver dens lys beskrevet med det arabiske ord ‘nuran’, som referer til reflekteret lys dvs. det er lys, som ikke på egen hånd kan lyse, men den kommer fra en anden kilde.

Dette er i overensstemmelse med moderne videnskab, der bekræfter, at månen ikke udsender sit eget lys, men afspejler solens lys.

Disse forhold blev afsløret i koranen i en tid, hvor menneskeheden simpelthen ikke havde midlerne til at gøre videnskabelige opdagelser som disse. Det var en tid, hvor folks viden omkring himmelen var begrænset, og de 1400 år gamle værktøjer kunne umuligt have forklaret alt dette. Dette understreger yderligere et af koranens videnskabelige mirakler.

Share
This entry was posted in . Bookmark the permalink.