The Big Bang

Alt inden for videnskaben vil ikke kunne opdages og udforskes, hvis ikke det er fordi, at den almægtige Skaber giver os indsigt i Hans unikke ”univers”. Mennesket vil aldrig få mulighed for at udforske alt, da det er så enormt og langt over vores fatteevne. Kun den Største har kendskab dertil, men Han lader os kigge ind, der hvor Han vil.

Lad os tage udgangspunkt i der hvor det hele startede, nemlig ved begyndelsen til vores liv, da universet blev til.

Mennesket har lige siden begyndelsen stillet spørgsmålet om, hvordan universet udviklede sig og med dennes orden, harmoni og ligevægt.

Videnskabsmænd har udlagt mange teorier om, at universet er uskabt, at det har været stillestående, men astronomen Edwin Powell Hubble, gav i 1929 denne teori knækket, da han efter mange observationer af universet, opdagede, at stjerner og galakser uafbrudt flytter sig væk fra hinanden. Dette betød, at universet udvider sig. Ved denne opdagelse kunne man så regne ud, at hvis universet hele tiden ekspanderer, så ville det blive mindre, hvis tiden skrues tilbage. Hvis man skruer tiden langt nok tilbage, vil alt skrumpe ind i ét enkelt punkt. Denne models konklusion var, at al universets materie var sammenpresset i én enkel punktmasse, der ingen volumen havde i sig.

Universet blev til, da denne punktmasse eksploderede. Denne eksplosion kendes som ”The Big Bang” og denne teori er igennem mange observationer gentagne gange blevet bekræftet.

Samtidig kan man også konkludere, at da ”Big bang”, startede med en masse, der ingenting havde i sig, at der har været en begyndelse, og at der så derfor også vil komme en ende på jorden. Dette gør op med materialismens teori om, at universet har eksisteret i al evighed.

Mange ikke-tilhængere af ”Big bang” teorien, indrømmer dog, at det er en umulighed at universet skulle have dannet sig selv ved en tilfældighed. Undren lyder på, hvordan hele universet med dets mange dele af galakser stjerner og planeter har kunne placere dem selv i denne perfekte orden, som de står i, og hvordan de alle har kunne synkronisere begyndelsen på deres udvidelse.

Stephen Hawking der ihærdigt prøver på at bortforklare universets skabelse, har alligevel erkendt i hans bog”A brief history” den overordentlige ligevægt i hastigheden af universets udvidelse: ” Hvis udvidelsens hastighed ét sekund efter The Big Bang havde været en hundrede tusind million milliontedel mindre, ville universet være klappet sammen igen, inden det nogensinde havde nået dets nuværende størrelse.”

Beviset for, at universet blev skabt ved denne eksplosion og at det ekspanderer, finder vi helt tilbage i koranen fra det 6. århundrede.

”Og universet har Vi (Gud) konstrueret med kraft og det er Os (Gud) der udvider det.” Koranen 51: 47

 

Share
This entry was posted in . Bookmark the permalink.